caenfrdeitptrues

Santa Cristina d'Aro

Santa Cristina d’Aro és un municipi de 68 km2 i 5.100 habitants. Està situat al sud del Baix Empordà i comprèn gairebé tota la capçalera de la Vall d’Aro, travessada pel riu Ridaura, el qual parteix el terme municipal en dos.

Al nord del riu hi trobem el massís de les Gavarres, lloc en el qual el terme de Santa Cristina arriba fins gairebé el puig d’Arques (527 m.). Aquí, els turons més elevats són el puig del Roquet (433 m.), el puig Aldrich (426 m.) i el puig d’en Ponç (411 m.).

Al sud del Ridaura hi ha el massís de l’Ardenya, on hi abunden les roques de formes singulars –anomenades doms– com, per exemple, Pedralta. Els puigs de més altura són la roca Miquela (423 m.), el puig de les Cols (418 m.) i el Montclar (407 m.), que és el que gaudeix de millors vistes i, per tant, el més concorregut. Cal destacar, per la seva bellesa, els Carcaixells, una filera de turons granítics molt escarpats. L’Ardenya cristinenca arriba fins al mar, on hi conforma un tram de costa rocallosa que dóna lloc a les cales i platges de Canyerets, Canyet, del Senyor Ramon, de Cabanyes i de Vallpresona.

Les Gavarres i l’Ardenya foren massissos habitats; el primer, des d’èpoques prehistòriques fins fa un centenar d’anys. Actualment només hi queden, com a testimoni, algunes masies enrunades.

10g
11g
12g
13g
14g
8g
oficina turisme 2g
oficina turisme 9g

Twitter

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Facebook